medlemmar

 

Jenny Boije, LipFish

Färgglada barnkläder med applikationer att dra i. Vi skulle hälsa på några vänner som precis hade fått barn och hade glömt att köpa en present. Jag sydde ihop något snabbt – Amöbaskallran. Den blev populär och jag beslöt mig för att sy fler och sälja den på Designmarknaden Street, som tidigare fanns vid Hornstulls strand i Stockholm. En dag fick jag en order på 100 skallror. Det blev startpunkten för mitt företag. Jag övergick dock till att designa kläder istället. Jag hade en vision om att det skulle finnas något att leka med på plaggen så att barnet alltid hade med sig en liten lekkamrat. LipFish säljs i ca 16 länder runt om i världen.

Etableringsår: 2006

Jane Rogoleva, POOPS!

När jag kom hem från skolan bytte jag blöja på min tio år yngre syster. Det var mitt jobb, så att säga. Plastblöjorna luktade av kiss och hennes snippa var illröd. Jag minns att jag tyckte så synd om henne. Idag är min son sju år. När jag var gravid med honom letade jag efter tygblöjor som höll hela blöjperioden och som var prisvärda. Jag hittade inga, så jag beslöt mig för att göra egna. Mina allt-i-ett one-size blöjor håller hela blöjperioden och kundernas uppskattning visar att jag har träffat rätt med funktion, kvalité och pris.

Tygblöjor, potträningsbyxor, badblöjor och tygbindor.
Etableringsår: 2009

Annamaja Segtnan, KeepJar

Som nybliven småbarnsförälder hade jag ett tydligt miljöengagemang.
Jag ville köpa nappflaskor i glas till min dotter men jag tyckte att de var dyra och ofta gick sönder. En dag när jag diskade nappflaskor och barnmatsburkar och lade en dinapp ovanpå en urdiskad barnmatsburk i diskställningen såg jag lösningen. Barnmatsburkar är perfekta att återanvändas som nappflaskor. Efter en gedigen produktutveckling så var KeepJar född. Lika enkel som genialisk. KeepJar har vunnit pris som Årets Nyhet av branschorganisationen Barn och Baby.

Nappflaskor och tillbehör, barnvantar i återvunnen kashmirull, återanvändningsbara bomullspåsar för grönsaksinhandling.
Etablerad: 2013

Birgitta Sjöberg, Bombadill Design AB

När mina barn var små hade vi en trätårta. Barnen älskade den men den slängdes iväg och bankades i golvet med och det slutade ofta med att jag tog den ifrån barnen. Det var då jag kom på idén att göra en ny favorittårta, som var mjuk, tyst, säker, tvättbar och dessutom fin. Idag är mitt utbud av mjuka lekfulla bakelser lika omfattande som på ett konditori!

Bakelser, tårtor, kakor och frukt i tyg.
Etablerad: 2007

Anneli Nygårds, Fotograf

När det växer fram en relation under fotograferingen, när jag känner att vi får kontakt, då brukar bilderna bli riktigt bra och uttrycksfulla! Jag älskar människor och möten och att fota människor i alla åldrar. Alla är har något vackert att förmedla! När jag fick barn ville jag testa att vara egenföretagare då det lockade att styra över min egen tid. Egentligen skulle jag flytta tillbaka till USA. Nu blev det inte så och för mig har det bara flutit på med uppdrag som fotograf och grafisk design. Jag älskar mitt jobb.

Etablerad: 2002

Anna Johanna Blom,Kurtis

Kurtis föddes med vår första son Kurt våren 2007. Det var när Kurt kom som vi upptäckte att “hänga en filt över vagnens suflett” inte höll måttet får att blockera solen eller andra störande element, och bestämde oss för att uppfinna ett alternativ. Vi arbetade intensivt med
produktutveckling och nådde till slut rätt höjd av innovation och estetik. Nu säljs vår barnvagnsgardin i 20 länder. Vi använder gardinens yta till grafisk design och våra kunder älskar vår kombination av mode och praktisk funktion.

Barnvagnsgardiner & portabel amningskudde.
Etableringsår: 2008